Carprof Logo

CarProf steunt Fonds Slachtofferhulp

CarProf, de garageformule met meer dan 70 onafhankelijke autobedrijven in heel Nederland, is partner geworden van Fonds Slachtofferhulp. Op 23 januari werd op het CarProf jaarevent een gezamenlijke APK-actie met het fonds aangekondigd. Formule Manager Harold van Gestel: “CarProf staat voor kwaliteit en vakkundigheid. Onze monteurs doen er elke dag alles aan om auto’s goed en veilig de weg op te laten gaan. Maar we willen meer doen.” Met steun aan dit fonds maakt CarProf zich de komende drie jaar hard voor verkeersslachtoffers. Op praktisch, emotioneel, financieel en juridisch vlak.

CarProf 151627

TrafVic-Kids
Binnen het fonds kiest CarProf voor steun aan TrafVic-Kids. Dit nieuwe project biedt specialistische hulp aan kinderen na een ernstig verkeersongeval. Met wetenschappelijk onderzoek en de ontwikkeling van (online) therapie aan kinderen die worstelen met psychische, sociale en gedragsmatige klachten. Van Gestel legt uit dat CarProf met de APK-actie de relatie tussen goed onderhoud en veilig autorijden wil benadrukken. ”Een autoband met voldoende grip kan bij een noodstop het verschil maken tussen wel of geen botsing. Als CarProf zetten wij ons volledig in voor de veiligheid van onze klanten en andere verkeersdeelnemers. Ook als het in een verkeerssituatie onbedoeld misgaat”, vult Retail Marketing Manager Ivar Camps aan.

Fonds Slachtofferhulp
Jaarlijks belanden er naar aanleiding van een verkeersongeval zo’n 30.000 mensen op de spoedeisende hulp en overlijden er 600. Met het programma Verkeersongevallen richt Fonds Slachtofferhulp zich op de verbreding en structurele verbetering van het hulpaanbod aan verkeersslachtoffers en hun nabestaanden. Zo werken zij onder andere aan het versterken van de (rechts)positie en faciliteren zij lotgenotencontact en noodhulp. Het fonds is in 1989 opgericht door erevoorzitter prof. mr. Pieter van Vollenhoven.

50 cent per APK naar Fonds Slachtofferhulp
Van elke APK dragen alle CarProf vestigingen in Nederland € 0,50 af aan Fonds Slachtofferhulp. De APK-actie werd vorige week goed ontvangen en wordt gedragen door het netwerk. Elke maand zal op de CarProf website een tussenstand van het opgehaalde bedrag gecommuniceerd worden. Als aftrap voor de samenwerking is op 23 januari al een symbolisch bedrag aan het fonds overhandigd van € 3.500 voor de eerste 7.000 APK’s dit jaar.

Ook dit fonds steunen? Plan uw APK bij een CarProf vestiging bij u in de buurt.